2020 ve Biz   'Elif Nur Tomruk'

2020 ve Biz 'Elif Nur Tomruk'

A+ A-

 Herkese merhaba!

 Bu yazımda sizlerin de kedinden bir parça bulacağı, kendinizi asla yalnız hissetmeyeceğiniz bir yazı olması umuduyla başlıyorum.

 Tüm dünyada yaygın olan bir virüs yüzünden hepimiz uzun süren karantinalarda kaldık. Kalmaya da devam ediyoruz. Biliyoruz ki ne kadar bu süre içerisinde karantinada kalırsak, bu virüsten o kadar kolay kurtuluruz.

 Başlarda karantinada kalmak herkes için muhteşem bir olaydı. Bizlerin kendimize, ailelerimize, hobilerimize, yapmak istediğimiz ve bir türlü vakit bulamadığımız işlerimize, nice şeylere dönüş yapmak için harika bir olaydı. Çünkü günlük hayatımızda vakit ayıramadığımız her şey bir an da altın tepsiyle sunulmuştu bizlere. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdaydık.

 Hemen hemen herkes kendine şahane bir program ayarlamıştı. Bu programlarda her şey online durumdaydı. Hayatımız bir an da küçücük televizyona ve telefona sığmıştı. Gözlemlediğim programlarda şunlar vardı; muhteşem yemek sofraları, ekmek yapımı, spor yapmak, dizi-film izlemek, temizlik yapmak, tatlı yapmak, kitap okumak, sosyal medyalardaki akımlara katılmak, kişisel bakım ritüelleri… gibi daha nicelerinin yer aldığı onlarca şeyler vardı. Şöyle ki bir süre kendimiz döndük, kendimiz dinledik. Kendimize yatırımlar yaptık. (Ya da yaptığımızı sandık.) Bir süre dünyadan ve gerçeklerden koptuk. Uzay boşluğunda sürüklenen bir cisim olduk çıktık. Ne yaparsak yapalım karantina süresi bir türlü bitmek bilmiyordu. Her gün bir sonraki günün aynısı olup çıkmıştı. Yaptığımız olaylardan zevk alamaz hale geldik. Dağılan dikkatimiz uzun süreler toplayamadık, hiçbir konuya odaklanamadık, sıkılmaya, bunalmaya, daralmaya başladık. En sonunda kısa süreli depresyonlara girdik. Hala bu durumla mücadele etmek durumundayız. Ve bu karantinanın bitmesini dört gözle bekliyoruz.

 Tüm bunların hepsi insan denen varlığın sosyal bir yapıdan oluşmasından kaynaklanıyor. Günlük hayatımızda yaptığımız en ufak şeyin bile bizleri nasıl etkilediğini görmüş olduk. Arkadaşlarımızla bir kafede kahve içmek, ekmek almaya gitmek, alışveriş merkezlerinde dolaşmak, birine sarılmak, sevdiklerimize her an gidebilmek gibi çok ama çok önemsiz olguların aslında ne kadar da bizi, mental ve fiziksel olarak etkilediğinin farkına vardık.

 Sizden ricam bunları yaşayan tek siz değilsiniz. Lütfen umutsuzluğa kapılmayın! Elbet bir gün bu durumdan kurtulup eski günlerimize döneceğiz. Bu süreç içerisinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Uymayanları uyaralım!

 Tüm dünyaya sadece sağlıklı günler diliyorum.

 (Kendinize ve çevrenize lütfen dikkat edin.)


Kaynakça

görsel: pexels.com

04-01-2021
Konuk Düşünce Yazarları

Konuk Düşünce Yazarları

info@medyacuvali.com

www.medyacuvali.com

Konuklardan Diğer Yazılar

Bu yazılar da ilginizi çekebilir