Yaz(a)mamanın Mahiyeti Üzerine: - Müşerref Turgut (Psikoloji (ing) -  Öğrenci)

Yaz(a)mamanın Mahiyeti Üzerine: - Müşerref Turgut (Psikoloji (ing) - Öğrenci)

A+ A-

Çeşitli dergilerde, sitelerde, blog sayfalarında yazmaya başladığım ilk zamanlarda, yazının en zor aşaması konu bulmak diye düşünürdüm. Ne hakkında yazacağım sorusu, tüm aşamalardan daha zordu benim için. Bu durum sonrasında ‘Konu bulmakta ne var ki, düşündüğüm kadar zor değilmiş.’ düşüncesi ile yer değiştirdi. Yazmak istediğinizde, bir çiçeğe şiir yazabilirsiniz, yaşadıklarınızı hikayeleştirebilirsiniz, okuduklarınızdan, izlediklerinizden bahsedebilirsiniz. Bu ayki yazımda ben de çok şey hakkında yazmayı düşündüm; psikolojik kuramlardan, okuduğum kitaplardan, yürürken şahit olduklarımdan, zihin dünyamdaki karmaşalardan…  Üstelik yazmayı denedim de. Tüm bunların sonucunda isteklerimin, düşüncelerimin, yazma girişimlerimin içler dışlar çarpımı sıfıra tekabül etti. Akabinde, Medya Çuvalı’ndaki ilk yazım aklıma geldi. Yazmanın mahiyeti üzerine yazılabiliyorsa, yazamamak ile ilgili de yazılabilir diye düşündüm. 

Yazmak, robotik bir süreç değil, en azından benim için öyle. Konuyu seçiyor, yazmayı deniyor, bağlamlar hoşuna gitmiyor, bırakıyor, belki bir saat sonra belki birkaç gün sonra tekrar deniyor. Bazı zamanlar oluyor ki, çabaların sonucunda ortaya istediğin gibi bir yazı çıkmıyor. Zihin dünyasındaki düşünce yumakları birden çözülemiyor. En basit cümleler, zorlaşıyor. İnsan böyle bir durumdayken Word dosyasını buruşturup atamıyor tabii. Taslaklar, taslaklar, taslaklar…

Bu ay ne yazmalıyım düşüncesini taşırken, yazamayacağım sanırım derken kendimi bir anda ‘yazamamak’ üzerine yazarken buldum. Bu ayın yazısı da bu şekilde ortaya çıktı. 


Kaynakça

Fotoğraf: pexels.com,

15-06-2023
Konuk Düşünce Yazarları

Konuk Düşünce Yazarları

info@medyacuvali.com

www.medyacuvali.com

Konuklardan Diğer Yazılar

Bu yazılar da ilginizi çekebilir