Yaş Otuz   'Mahdiye Mahdizad'

Yaş Otuz 'Mahdiye Mahdizad'

A+ A-

Yaş olarak kişiliğin tam olarak oturduğu yaş otuz yaş. Yirmili yaşlarda sorular cevaplanmış ve sorunlar artık hayata geçirilmiş ve az çok hallolmuş. Ama birtaraftan da otuz yaş çok kritik bir yaştır. Otuz yaşın getirdiği kaygılar, yirmili yaş ve kırklı yaşların arasında birçok farkı vardır. Otuz yaşındaki çoğu insanın hedefi, bağımsız olmak ve daha sonra pişmanlık duymamak için iş fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmektir. Bunun için birçok insan otuz yaş sendromu geçirebiliyor. Benim için de çok zor geçtiği için üzerinde biraz araştırdım. Yaşları ilerleyen insanların anılarını ve pişmanlıklarını okurken fark ettiğim iki önemli konu bunlardı:

-Otuz yaşındaki insanların yaptığı en büyük hatalar nedir ve nasıl onlardan ders alınabilir?

-Otuz yaşında iken yapmadığım hangi işlerden pişmanlık duyabilirim?

Şimdi otuz yaşındaysanız ve bu pişmanlıkları en az derecede veya hiç duymadan, yaşamınıza devam etmek istiyorsanız, altta yazdığım yedi önemli konuda daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

                    

1.      Otuz yaş, zamanı boşu boşuna geçirmek için ideal bir yaş değil, arkadaşlarınızı daha dikkatli seçmeniz gerekir. Zamanlarını israf eden ve boş hayat yaşayan arkadaşlardan uzak durun ve sizi daha çok düşünen ve hedefleri olan ve en önemli okuyan-araştıran arkadaşlar seçin.

  

2.      Hedeflerinizi dikkatle seçin. Eğer birkaç hedefiniz varsa en önemli ve size en yararlıyı olanı seçin. Aynı zamanda seçtiğiniz hedefin size en maddi güven ve geliri sağlayanı olmalıdır, çünkü hedefi seçip üzerine enerjinizi yatıracaksınız.  Bir çoğumuz, (önce bu işi birkaç sene yapım sonra başka işe geçerim) diyip aynı işte senelerini geçirip ve enerjisinin en yüksek kısmını harcar ve sonralar başka büyük hedefe geçmesi çok zor olur ve bazen mümkün bile olmayabilir. Boş ve geliri olmayan işlerde zaman ve enerjinizi bitirmeğin.

 

3.      Gelecek çok önemlidir ama her şeyi ona feda etmek kadar da değildir. Sürekli gelecek üzerine yaşamayın. Bazen geleceği o kadar uzak ve korkunç görürüz ki, ömür boyu koşarsak bile hala gelecekte kalıp ve bizim ona ulaşmamız imkansız gibi olur. Şuan gelecek kadar önemli ve kritiktir. Dengeyi kurmak zor ama farkında yaşarsanız yavaş yavaş hayatınızda oturmaya başlar.

    

4.      Çocuk isteyip istemediğinize karar verin. Bu konu için gerçekten düşünüp taşınmak gerekir ve otuz yaş çok uygun bir yaş bunun için.

  

5.      Sporu sevin ve iyi beslenmeye çalışın. Bu nefes almak kadar önemlidir. Gelecek için en önemli yatırım sağlıktır ve sizin için hem maddi ve hem manevi bir yardımdır. Sağlıklı olursanız hem zamanınızda daha çok tasarruf edersiniz ve hem paranızda. Üstelik daha genç ve estetik görünürsünüz.

        

6.      Para yatırımı ve sağlık sigortanızı unutmayın. Dokunmadınız bir hesabınız olsun ve her ay elinizden gelen parayı o hesaba yatırın. Kredi kartınıza çok borçlanmayın yoksa yatırım yapamazsınız. Sağlık sigortasının da önemi çok. Bunlarda gelecek için yatırım ama gerekli ve dengeli bir düşüncedirler.

  

7.      Keyif aldınız eğlenceleri hayatınızdan eksik etmeyin. Bu kısımda oturup düşünmeniz ve bütçe ayarlamanız ve onun üzerinde planlamak gerekir. Ama maliyeti düşük ama zevkli bir sürü sevdiğimiz ve keyif adlımız şeylerde vardır mutlaka. Bu motivasyon sizin enerjinizi dengeler ve sizi daha sağlıklı bir bireye oluşturur.

Umarım hayat her geçen gün size daha da güzel görünür ve bir sürü güzel tecrübeler kazanırsınız. Bu konu üzerinde çok konuşulur ama bence en kısa bu yeddi başlıkta anlatıla bilir.

 

Mahdiye

06-03-2019
Konuk Düşünce Yazarları

Konuk Düşünce Yazarları

info@medyacuvali.com

www.medyacuvali.com

Konuklardan Diğer Yazılar

Bu yazılar da ilginizi çekebilir