Oyuncakların Değil Çocukluğumuzun Hikâyesi; Toy Story 4  'Ezgi Özbulut'

Oyuncakların Değil Çocukluğumuzun Hikâyesi; Toy Story 4 'Ezgi Özbulut'

A+ A-

Çocukluğumuzun en önemli parçası olan oyuncaklarımız ile iletişim kurabilsek ne kadar güzel olur diye hiç düşündünüz mü? Eğer cevabınız evet ise yalnız değilsiniz. Bu hayale sahip çocuklardan bazıları da bu düşünceyi 24 yıl önce hayata geçirmeyi başardı. Toy Story’nin ilk filmi vizyona girdiğinde bu hayalin gerçekleştiğini gören milyonlarca insan da yapımı çok severek defalarca kez izledi. Öyle ki bu ilgi; filmi bir seriye dönüştüren devam filmlerinin yapılmasına olanak sağladı. 2010 yılında gösterime giren Toy Stoy 3’ün serinin son filmi olduğu düşünülse de Disney – Pixar son kez yeni bir filmin daha geleceğinin haberini hayranlara duyurdu. Bu nedenle Toy Story 4’ün son yılların en çok beklenen filmi olduğunu söylemem çok da yanlış olmaz.

Toy Story 4’ün konusu ise şöyle; Artık Bonnie’nin oyuncağı olan Woody eskisi kadar sevilmediği için zor günler yaşamaktadır. Anaokulunun ilk günün de ise Bonnie’nin kaşıktan yaptığı oyuncak Forky’nin hayat bulması ile Woody’nin pabucu iyice dama atılmıştır. Bonnie ailesi ile birlikte çıktığı tatilde oyuncak olduğunu kabul etmek istemeyen Forky büyük uğraşları sonucu kaçmayı başarır. Bonnie’yi mutlu etmeye kendisini adayan Woody ise Fokry’i bulmak ve geri getirmek için her şeyi yapacaktır. Woody’nin atıldığı bu yeni macera hem filme yeni karakterler katılmasına olanak sağlarken hem de izleyicilere geçmişten gelen karakterleri gösteriyor.

Filmdeki seslendirme kadrosu ise her zaman ki gibi gayet etkileyici. Toy Story 4’te Tony Hale Forky’yi Tom Hanks kovboy Woody'yi, Tim Allen astronot Buzz'ı, Joan Cusack Jessie'yi, Bonnie Hunt Dolly'yi, Annie Potts Bo Peep'i, Don Rickles Bay Patates Kafa'yı, Jeff Garlin Buttercup'ı, Estelle Harris Bayan Patates Kafa'yı, Blake Clark köpeği, son yılların gözde ismi Keanu Reeves ise Duke Caboom’u seslendiriyor. Filmin yönetmen koltuğunda Josh Cooley oturuyorken senaryosunu ise Stephany Folsom kaleme alıyor.

Toy Story 3 hem seriyi bir üst seviyeye taşımış hem de seriye harika bir nokta koymayı başarmıştı. Filmi izleyen herkes yapımın çok başarılı olduğunu ve çocuklardan çok büyüklere hitap ettiğini kabul edecektir. Aslında baktığımızda bu üçüncü film tam da bu amaçla yapılmıştı. İlk filmden 15 yıl sonra yapılan bu film ile serinin gerçek hayranlarına unutulmaz bir veda yaşatılmıştı. İşte tam da bu nedenle hiç kimse bu seriye ait yeni bir filmin gelmesini beklemiyordu.

Herkesi fazlaca heyecanlandıran Toy Story 4 için fazla ayrıntıya girmeden şunu söyleyebilirim ki Disney ve Pixar yine çok başarılı bir işe imza atmış. Oyuncak Hikâyesi’ni özleyenler ve eski karakterleri tekrar görmek isteyenler filmi rahatlıkla izleyebilirler. Ancak eski filmlerdeki karakterler çok da fazla filmde yer almıyor. Onun yerine izleyiciler için yeni karakterler hikayeye dahil edilmiş ve gayet başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş. Yani aslında Toy Story 4 serinin devamı gibi değil de ayrı bir film olarak da düşünülebilir.

Olumsuz olarak değerlendirebileceğim şeylerden bir tanesi de filmin sonunda gerçekleşen olaylar olabilir. Üçüncü filmi o kadar güzel bir şekilde bitirmişlerdi ki dördüncü yapımın bitişi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Keşke yapımcılar Toy Story serisini devam ettirmek yerine yeni bir oyuncak hikâyesi yapsalardı diye düşünmeden edemedim. Çünkü yapımcılar bu son film ile oyuncakların hikâyesini bize daha uzun yıllar izletebileceklerini kanıtladı. Toy Story 4; biz büyük hayranlar için çocukluğumuza yaptığımız harika bir araç olurken, bünyesine minik yeni hayranlar kazandırmayı başardı.

 


Kaynakça

https://www.imdb.com/title/tt1979376/?ref_=fn_al_tt_1

10-07-2019
Konuk Düşünce Yazarları

Konuk Düşünce Yazarları

info@medyacuvali.com

www.medyacuvali.com

Konuklardan Diğer Yazılar

Bu yazılar da ilginizi çekebilir