The Witcher Biraz Daha Bekletecek

The Witcher Biraz Daha Bekletecek

The Witcher’ın son oyunu olan Wild Hunt, 19 Mayıs 2015’te çıkmıştı. Üzerinden 3 seneye yakın bir süre geçmiş olmasına karşın, bu yapım hala en çok satan RPG oyunları arasında yer alıyor.

Oyun dünyasındaki kült karakterlerden biri olan Gerald şimdi de TV ekranlarında boy göstermeye hazırlanıyor. Netflix, The Witcher dizisi için çalışmalara başlamış durumda. Peki bu çok ünlü oyunun dizisi ne zaman yayınlanacak?

Elbette bu durumda, The Witcher 3 Wild Hunt’ın uzun bir oynanış süresine sahip olmasının da önemli bir payı var.

Netflix, kısa süre önce bu sevilen oyun serisi için bir dizi yayınlamayı planladığını açıklamıştı. Hatta The Witcher dizisi için bazı ufak ipuçları da paylaşılmıştı. Şu anda Netflix’in sitesine girdiğinizde de The Witcher dizisi için açılmış özel bir kısım olduğunu görebilirsiniz.

Netflix dizide oyunlardaki ana karakterimiz Geralt’ın başından geçenlere odaklanılacağını belirtmişti. Bu macerasında Geralt’a Triss, Tennefer, Ciri ve Roach gibi tanıdık karakterler de eşlik edecek.

Peki o zaman gelelim sadede, The Witcher dizisi ne zaman yayınlanacak. Dizinin yazar kadrosunda yer alan Lauren Schmidt, dizinin 2020 yılından önce yayınlanmayacağını açıkladı. Yani dizi için en iyi ihtimalle bile 2 seneye yakın bekleyeceğiz.

Kısaca The Witcher hakkında…

Kitap: The Witcher (Lehçe: Wiedźmin), Leh yazar Andrzej Sapkowski tarafından yazılmış Geralt of Rivia (Rivialı Geralt) adındaki bir canavar avcısı hakkında fantezi tarzında kısa hikâye ve roman serisidir. Sapkowski'nin kitaplarında "Witcher", yaratıklarla savaşmak için genç yaştan itibaren usta bir şekilde kılıç eğitimi alan ve büyük mutasyonlar geçiren (çalışma ve bedensel modifikasyonlar ile) yaratık avcılarıdır. En belirgin özellikleri kediye benzer gözleri, sırtlarında taşıdıkları 2 uzun kılıç (biri canavarlar biri insanlar için) ve eğitildikleri okulun bir kolyesidir (Geralt'ın okulu kurt okuludur). Bu kitaplar bir film, bir televizyon dizisi, video oyunları, görsel roman ve Witcher Saga olarak bilinen roman serisi şeklinde sunuldu. Kısa hikâyeler ve romanlar İngilizce de dahil birçok dile çevrildi.

Oyun: Witcher (genetik olarak geliştirilmiş ve özel yeteneklerle eğitilmiş insan) olan, Rivialı Geralt'ın hikâyesi anlatır. The Witcher, oyunun hikâyesine etki edecek üç farklı yol içerir. Bu yollar: Scoia'tael (Sincaplar olarak da bilinir) ile ittifak yapmak, Elfler ve diğer insan-olmayanlar grubu ile gerilla özgürlük savaşı, Alevlenen Gül Birliği (şövalyeleri Temerya şehrini korur) ile ittifak yapmak; ya da 'Witcher tarafsızlığına' bağlı kalarak hiçbiriyle anlaşmamak.

Oyunun açılış ara videosunda, Geralt'a kralın kızını vahşi canavara dönüştüren laneti iyileştirme görevi verilir. Bu cihaz oyuncuya Witcher-işinin doğasını tanıtır.

 

Kaynak: www.wiki-zero.net