Elif Yurtsever’in “Gerçek ‘Sen’ i Bulacaksın!…” isimli kişisel resim sergisi

Elif Yurtsever’in “Gerçek ‘Sen’ i Bulacaksın!…” isimli kişisel resim sergisi

Galeri Soyut, 9 Haziran – 5 Temmuz 2023 tarihleri arasında, Yıldız / C Salonunda, Elif Yurtsever’in “Gerçek ‘Sen’ i Bulacaksın!…” isimli kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Yurtsever, var’oluş birlik düşüncesini yapıtlarında kendi suretini, başkalarının yüzlerinde görüp (ayna felsefesi), onlarında kendisi olduğu farkındalığında üretimler yapmaktadır. Böylelikle geçmişten günümüze kadar gelen yaşanmışlığın (enkarnasyon) değişimi ve her suret ile farklı bir hayatı enerjisiyle resimlerine yansıtır. Sanatçı evrensel felsefe ve mitolojiden yararlanıp, geleneksel inanışları kendi dilin de yansıtırken, Aynı zaman da eserlerin’de ezoterik yönlere de yer verip, eski mağara duvarlarında yapılan, bazı semboller ve şamanik ritüelleri de işleyerek, resimlere farklı bir boyut kazandırır. Böylelikle boyutlar arası ve formsuz iletişim kurabilen sanatçı; sonsuzluğu ve bu sonsuzluktadaki kendisine ait gerçekliği ve bilinmezliği sizlere de yansıtmaktadır.

1992 Düzce doğumlu Elif YURTSEVER, Bolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir.

Yurtsever, varoluş birlik düşüncesini yapıtlarında kendi suretini, başkalarının yüzlerinde görüp (ayna felsefesi), onlarında kendisi olduğu farkındalığında üretimler yapmaktadır. Böylelikle geçmişten günümüze kadar gelen yaşanmışlığın (enkarnasyon) değişimi ve her suret ile farklı bir hayatı enerjisiyle resimlerine yansıtır. Sanatçı evrensel felsefe ve mitolojiden yararlanıp, geleneksel inanışları kendi dilin de yansıtırken, Aynı zaman da eserlerinde ezoterik yönlere de yer verip, eski mağara duvarlarında yapılan, bazı semboller ve şamanik ritüelleri de işleyerek, resimlere farklı bir boyut kazandırır. Böylelikle boyutlar arası ve formsuz iletişim kurabilen sanatçı; sonsuzluğu ve bu sonsuzluktaki kendisine ait gerçekliği ve bilinmezliği sizlere de yansıtmaktadır.