‘Cosmos’ 2019’da ekranlara dönüyor!

‘Cosmos’ 2019’da ekranlara dönüyor!

  

Astrofizikçi Carl Sagan'ın ikonik belgesel serisi Cosmos'u yeniden hayata döndüren ekipten ikinci sezon haberi geldi. Neil deGrasse Tyson, bilim meraklılarının evlerine konuk olmaya devam edecek.

National Geographic ve Fox kanalları, Carl Sagan'lı 1980’lerin Cosmos: A Personal Voyage serisinin devamı olan bilim belgeseli dizisinin ikinci sezonu için onay verdi. 2019'un bahar aylarında yayınlanması planlanan serinin adı 'Cosmos: Possible Worlds' (Kozmos: Olası Dünyalar) olacak.

National Geographic seriyi 171 ülkede 43 farklı dilde izleyicilerine sunacak. ABD’de ise Fox’ta yayınlanacak. Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson da belgeseli sunmayı sürdürecek.

Cosmos, 2014 yılında dünya genelinde National Geographic'in en çok izlenen serisi unvanını elde etmiş ve National Geographic ile Fox kanallarında toplam 135 milyon izleyiciye ulaşmıştı.

Serinin bundan önceki sezonları, izleyicileri evrenin en uç ve en gizemli noktalarına taşımıştı. Yeni bölümlerin ana temasının da son yıllarda birçok araştırmaya konu olan ‘yaşanabilir uzak gezegenler’ olması bekleniyor.

 

Kaynak: sinemalar.com