Yusuf Taktak "tekbaşına" - Mine Sanat Galerisi Deneysel Sergi

Yusuf Taktak

“Mine Sanat Galerisi Deneysel” mekanı, Yusuf Taktak’ın “tekbaşına” sergisi ile 1 Nisan 2021’de kapılarını açıyor. 

Mine Sanat Galerisi’nin 1985 Kadıköy Altıyol’da kuruluşu, ardından Bahariye ve Ogün Sokak’taki galeri mekanları ve Nişantaşı ile Avrupa Yakası’nda devam eden yolculuğunun ardından, galeri yeniden Anadolu Yakası’nda “Deneyselmekanıyla izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. 

“Sanatçı tek başına hayal eder ve yaratır”

Mekanın içeriğini şekillendirecek olan “Deneysel” ismini ekleyen, galerinin kurucu sanatçılarından Yusuf Taktak, aynı zamanda mekanın da ilk deneysel projesi olan “tekbaşına”yı gerçekleştiriyor. “Sanatçı tek başına hayal eder ve yaratır” diyen Taktak, yaratım sürecini ve dönemlerini yansıtan enstelasyonu ile 1 Nisan – 3 Mayıs 2021 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor.

Kadıköy, pek çok sanatçının atölyelerinin de bulunması ve büyük bir sanatsever kitleye ev sahipliği yapması açısından yıllar içinde sanatçılar için alternatif bir bölge haline geldi. Mine Sanat Galerisi’nin “Deneysel” mekanı da bu dinamik atmosferin içinde yeni bir alternatif alan olarak, sanatsal deneyimleri desteklemek amacıyla oluşturuldu. Yeni sergileme formatları ve fikirler için bir deneme alanı oluşturmak üzere kurgulanan bu deneysel mekan, aynı zamanda galerinin 35 yıllık arşivini de içinde barındırıyor.

Deneysel Bir Sergi Alanı Olacak

Galeriyi pasif bir görüntüleme alanı olmaktan çok, öğrenme için aktif bir alan haline getirmek adına, katılımcı etkinliklere, atölyelere, konuşmalara, performanslara ve projelere odaklanacak, interaktif deneyimler yoluyla izleyicilerle buluşacak olan “Mine Sanat Galerisi Deneysel mekanı multidisipliner yaklaşımıyla işbirliklerine de açık bir tutum benimsemektedir. Deneysel sanatçılar ve bağımsız küratörler odaklı ilerlemek üzere oluşturulan alan, standartlaştırılmış sanat uygulamalarının ötesine geçmeyi amaçlıyor.

Bir günden bir aya kadar farklı konseptlerdeki projelerin yer alacağı bu alan, Kadıköy’de deneysel bir sergi alanı olarak faaliyet gösterecek.

Mine Sanat Galerisi Deneysel
Caddebostan, Bahariyeli Sokak, Toprak Apt. No 35-37
Kadıköy/ İSTANBUL

*Maske takılması zorunludur.
*Ziyaretlerin rezervasyon ile yapılmasını rica ederiz.
Rezervasyon için: +90 543 816 10 34