Yurtdışında Ucuza Seyahat Etmenin yolları

Yurtdışında Ucuza Seyahat Etmenin yolları

Dışarıda keşfedebileceğimiz bir "dünya" var. Ama Euro, Dolar’ın hali de ortada, eskiden yurtdışına gidenler şimdi ya hiç gidemiyor ya da çok iyi düşünü tartıp ya vazgeçiyor ya da seyahatine bir takım kısıtlamalar getiriyor. Peki hala ucuza, seyahat etmenin yolları var mı? Ne yaparsak seyahatimizi daha uygun fiyata getirebiliriz?

Erken Rezervasyon

Ucuz seyahat için yapılması gerekenler listesinin başında, erken uçak bileti ve otel rezervasyonu var. Uçak biletini ne kadar erken alırsanız o kadar ucuz olur. Özellikle Avrupa destinasyonlarında zaman zaman çok uygun fiyatlarda yer bulabilirsiniz.

Düşük Sezona Ne Dersiniz?

Düşük sezonda seyahat etmek bütçenize fazlasıyla faydalı olacaktır. Ayrıca gereksiz kalabalıktan, müzeler vs. gibi yerlerde ki uzun kuyruklardan da sizi kurtaracaktır. Düşük sezon planı yaparken gidilecek ülkenin hava koşulları fazlasıyla araştırılması gerekiyor.

Kendin Pişir Kendin Ye :)

Gideceğiniz ülkenin ünlü sokaklarında bir yemek, bir kahve çok cazip evet ama eğer önceliğiniz ucuz seyahat ise şimdi doğru markete… marketten alacağınız ürünler ile kendinize dilediğiniz sandviçleri yapıp, içecekleriniz ile birlikte çantanıza atabilirsiniz.

Yürümek, yürümek..


Evet bu madde de taksilerden uzak duruyoruz. Bir şehri en iyi keşfetmenin yolu yürümektir. Ayrıca toplu taşımaları da kullanabilirsiniz.

Kredi kartı..Cıss


Yurt dışı harcamalarında bankalar çok yüksek faiz alıyorlar, en iyisi cebinizdeki paranızdan harcamak, Böylece bütçenize daha hakim olursunuz.

Müzeler, Galeriler

Birçok ülkede müze ve galerilere ücretsiz girebilirsiniz. Gitmeden araştırma yaparsanız gideceğiniz şehirde mutlaka giriş ücreti alınmayan bir müze yada galeri bulabilirsiniz.  


Şimdiden iyi seyahatler!