Yaz aylarında su tüketmenizi arttıracak minik tüyolar

Yaz aylarında  su tüketmenizi arttıracak  minik tüyolar

Yaz aylarında en çok dikkat edilmesi gereken ve sık sık ihmal ettiğimiz konulardan biri de yeterince su tüketmek. Vücudun ihtiyacı kadar su içmeyi unutanlar için sıcaklarda su tüketimini artırmayı sağlayacak tüyolar bakalım neymiş.

Severek kullanacağınız, sağlık dostu bir matara veya su şişesi alın!

 

Hepimiz hoşumuza giden eşyaları daha sık ve hevesle kullanırız. Ofis masanızda yada çantanızda taşıdığınız bir mataranız yoksa hem görüntüsü hoşunuza giden hem de işlevsel bir matara edinin ve gün boyu yanınızdan ayırmayın.

 

Gün içinde içtiğiniz su miktarının kaydını tutun

 

Gün içinde ne kadar su içtiğinizin kaydını tutun, bunun için akıllı telefonunuza indireceğiniz bir uygulamadan veya her zaman yanınızda bulunacak not defterinizden faydalanabilirsiniz. Böylelikle gün içinde içmeniz gereken su miktarının ne kadar gerisinde olduğunuzu göreceksiniz.

İlk yapacağınız şey ‘Su İçmek’ olsun

 

Ofise ya da eve ilk girdiğinizde, arkadaşlarınızla buluştuğunuz kafe ya da barda, plaja ya da bir kutlamaya gittiğinizde ilk olarak su için. Özellikle güneş altında yürüdüyseniz ya da bisiklete bindiyseniz oturur oturmaz su içmek vücudunuzun normale dönmesine yardımcı olacaktır.

Suyunuza lezzet katın

 

Şişenize, sürahi ya da bardağınıza kakule, limon, mevsim meyveleri ya da tarçın ekleyerek tadı hoşunuza giden ve ferahlık verecek bir içecek hazırlayabilirsiniz.