Şehir Hayatından Bir An Olsun Kaçmak İsteyenlere ; Yapay Ada

Şehir Hayatından Bir An Olsun Kaçmak İsteyenlere ; Yapay Ada

Şehrin kalabalığından kaçmak istediğiniz zamanlar için, şöyle kıyıdan uzakta, suyun üzerinde bir tahta sal olsaydı. Gidip onun üzerinde bir nefes alsaydınız, üzerindeki ağacın gölgesinde serinleseydiniz… 



Kopenhag’da bulunan bu tahta sal, Blecher ve Fokstrot‘un imzasını taşıyor. Tasarımcılar Ø1 adını verdikleri yapıda tekne yapımında kullanılan geleneksel yöntemleri kullanmış. Sonuç olarak ortaya, tamamı tahtadan yapılmış, 25 metrekarelik bu sal çıkmış. Bir kaçış ve rahatlama alanı olarak tasarlanan Ø1, Kopenhag Adaları isimli bir projenin ilk ayağı ve Prototipi. İlk prototipi Kopenhag Adalar projesi olarak adlandırıldı ve Kopenhag limanında inşa ediliyor. Bu projeye ek olarak küçük adaların bir çok modülü de tasarlanıyor.


Bu bağlamda liman boyunca, suda yüzen sahne, sauna, bahçe ve bar gibi modüller yerleştirilecek. Bu modüller birbirinden ayrı ya da birleştirilip tek bir platform halinde kullanılabilecek. Proje ilerde yüzen bir sauna, yüzen bir sahne, yüzen bir bahçe ya da yüzen bir bar sunacak.