Kahve Hakkında Bilinmeyenler

Kahve Hakkında Bilinmeyenler

Kahve severleri buraya alalım, aralarında sizin bile ilk kez okuyacağınız birkaç bilgiye ne dersiniz?

 

Çikolata Ve Kahve Kafein Oranları

Ortalama büyüklükte bir çikolatada 30 miligram civarında kafein bulunurken, bir fincan kahve içerisinde 100-150 miligram kadar kafein bulunuyor.

Kahve Nasıl Keşfedildi?

1000 yıl kadar önce Afrika dağlarında bir keçi sürüsü kahve bitkisinden yedikten sonra Kaldi adında bir çobanı bütün gece uyutmamıştır. Çoban bu bitkiyi bir grup keşişe götürmüş ve daha uzun dua seansları yapılmasına yardımcı olmuştur. Gerçek midir bilinmez ama kahvenin keşfiyle ilgili güzel ve akılda kalıcı bir hikaye olduğu kesin.


Yıllık Kahve Tüketim Oranı

Her yıl dünya çapında 400 milyar civarı fincan tüketilen kahve günümüzün en popüler içeceğinden diyebiliriz. Bu tüketim miktarının gün geçtikçe arttığını çevremizde son birkaç senedir açılan irili ufaklı kahvecilerden de anlamak mümkün.

Peki ya ‘Dünyanın En İyi Kahvesini’ sorsak?

Uzmanlarca dünyanın en iyi kahvesi olarak kabul edilen kahve Jamaica Blue Mountain’dir


En Fazla Kahve Tüketen Ülke

Kişi başına yıllık 11.97 kilogram ile İskandinavya dünyada en fazla kahve tüketiminin olduğu yerdir. Bu oran İtalya’da ise kişi başı yıllık tüketim olarak 4.54 kilogram oranındadır.

Biz Türkler Ne Zamandan Beri Kahve İçiyoruz?

14.yüzyılda kahve tanelerini öğütmeye ve kavurmaya başlayan Türkler 300 yıl sonrasında 1600’lü yıllarda dünya kahve dağıtıcısı olarak baş sırada yer almıştır.

Kavrulmuş Kahve Ve Kafein Oranları

Kahvenin kavrulma süresi ne kadar uzun tutulursa, o kadar fazla kafein yanar.

Kahve Kavurma Süresi Hakkında..

Genellikle 204 ile 218 derece arasında kavrulan kahve daha uzun süre kavrulursa kavruk olur. Kavurma süresi 10 ile 20 dakika arasında sürer.

Kahve Ağacı Meyvesi

 

Kahve çiçeği kokusu, portakal ve kahve çiçeği kokularıyla benzeşir ve kısa ömürlüdür. Kahve çiçeği, yaban mersini büyüklüğündedir. Kahve ağacının, meyve toplanacak kadar olgunlaşması 4-5 yılı bulur.

 

Evet kahve hakkında bu yazıyı okuduktan sonra bir fincan kahveyi hakketmediniz mi sizce?