Kadın Hakları Dendiğinde Akla İlk Gelen Filmlerden "Frida"

Kadın Hakları Dendiğinde Akla İlk Gelen Filmlerden

Başarılı bir kadın olan Julia Taylor’ın yönetmenliğini yaptığı Meksikalı sürrealist ressam Frida Kahlo’nun filmini izlemeyenlere kadın gücünü görmek için “Frida” filmini tavsiye etmenin tam zamanı. Başrolünde Salma Hayek’in olduğu sanatsal bir şölen izleyip kadının bu konudaki başarısını görmek keyifli vakit geçirtiyor. Film; ressam Frida Kahlo’nun, kadının politik özgürlüğü, cinsel özgürlüğün kısıtlanamayacağı, kocası Diego Riviera ile olan enteresan ilişkisini konu alıyor.

Filmdeki baskıcı dönemde yaşayıp haklarını savunmak zorunda kalmanın gerçekliği kişiye adeta yaşadığı dönemi sorgulatıyor. Aynı zamanda film “en iyi özgün müzik”, “En iyi makyaj” dallarında Oscar ödülü alıyor. Filmde çalan çeşitli şarkılar ile de desteklenen başarılı bütünlük filmin vakit kaybetmeden izlenecekler listesi arasında heyecan yaratıyor.

Kadının evlilik ve boşanma ile ilgili hakları, bedensel hakları, kamu yaşamındaki hakları ile hassas olunması gereken bir dönemden geçerken bu tarz filmlere ihtiyaç duyuyoruz. İyi seyirler.