"Goes To Wonderland" Esra Meral Resim Sergisi 31 Mart – 24 Nisan 2021

Sanatçı Esra Meral sergisi ile ilgili şunları söyledi:
‘Seçmek ya da seçmemek her şey bir seçim. Hayat seçimlerden ibaret değil midir? 
Hayatın içinde Her şey mümkün!
Alice’in Harikalar Diyarından esinlenerek gerçekleştirdiğim “Harikalar Diyarına Gider” serisi hayallerimizin bizi nerelere taşıyabileceğine işaret etmekte ve sizi bambaşka bir yolculuğa çıkarmaktadır.
Alice Harikalar Diyarı’nın yazarı Lewis Carroll Alice’i gerçeğin sınırlarından çıkarıp, zihnini ve mantığını devre dışı bırakıp matematik ve felsefeye açılan hayal dünyasının kapısından içeri sokarak bu küçük kızın nasıl hayalperest bir dahi ve filozof  olabileceğini gözler önüne sermiştir. Bu bir delikten başka bir dünyaya geçiş… Peki biz neden yaşarken bunu yapmayalım?
Hayat bu kadar hızlı akarken onu hayallerimizin de ötesinde muhteşem kılmak için neler mümkün?
Biran için ayrılsak zihnimizden ve mantığımızdan ve sadece akışına bıraksak cevabını bilmediğimiz sorular sorarak! Hayal etsek özgürce ve saçma demeden sadece yaşarcasına hayal etsek; yaşamın zaman kavramının dışında nasılda muhteşem olduğunun farkına varabiliriz belki de. Hep olumsuzlara yoğunlaşıp neden niçin sorularıyla dolu kasemizin taşmasına neden olmaktansa kâseyi boşaltıp sadece sürprizlere açsak kendimizi!
İşte “Goes to Wonderland” in anlatmaya çalıştığı tam olarak da bu! An da kalıp geleceği gönlümüze göre şekillendirmek. Bunun tek yolu seçimlerimiz! Kötü gün için endişelenip paniklemeleri seçmek yerine güzel günler için huzurla dolu hayal dünyamızda sorularla gezinsek hayatımızda neler değişir? Her anın keyfini çıkararak hayallerin de ötesinde bir yaşama geçmek mümkün. Yeter ki seçin ve seçtiğiniz yolda vazgeçmeden bütün farkındalığınız ile devam edin. Veee o zaman göreceksiniz ki hayat sizi bambaşka bir harikalar diyarına doğru yolculuğa çıkaracaktır.
Sadece Hayal Et ve Yaşa…’

F Sanat Galerisi
Valikonağı Caddesi, Akkavak Sokak, Polat Apt. No:38/2
Nişantaşı – İstanbul

Tel: 0 212 296 83 32

Randevulu açılış 31 Mart Çarşamba günü 12.00-19.30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Sergi, Pazar günleri hariç her gün 11:00 – 18:00 arası ziyaret edilebilir.