Enteresan Konusu ile Azizler Filmi

Enteresan Konusu ile Azizler Filmi

Haluk Bilginer ve Engin Günaydın gibi başarılı isimlerin kadrosunda bulunduğu, Taylan Biraderler yapımı Azizler filmi yayınlandı. Netflixte yayınlanan bu film izleyicileri adeta iki tarafa ayırdı. Beğenen ve çevresine önerip iyi anlamda yorumlayan bir taraf ve beğenmeyen filmi fazlaca sade ve anlamsız bulan bir taraf oluştu. Bireyin yalnızlığı konusunun yoğun olarak işlendiği filmde karakterleri anlamak senaristin anlatımından çok izleyicinin yorumuna da bağlı.

               Karakterlerin kendilerine has yalnızlıklarını konfor alanlarına olan ihtiyaçlarını net bir şekilde yansıtan filmde ikili ilişkiler oldukça meydanda. Bir reklam şirketinde çalışan Azizin (Engin Günaydın) arkadaşa ihtiyaç duyan patronu Alp(Ömer Erkan), uzun zamandır ayrılmayı planladığı sevgilisi Burcu (İrem Sak), kendinden yaşça büyük iş arkadaşı Erbil (Haluk Bilginer), Erbilin on sene önce ölmüş olan eşi Kamuran (Binnur Kaya), bir diğer iş arkadaşı Cevdet(Fatih Artman) arasındaki ikili diyaloglarla kara mizah kavramını ortaya çıkarmaktadır. Azizin yaşadığı bu yalnız hayatta çevresindeki arkadaşları tarafından paylaşılamıyor olması da kalabalık çevre içerisindeki yalnızlığının ironisini vurgulamakta. Karakterlerin birbirlerine hiçbir vaatte bulunmayıp aslında büyük beklentilerinin olduğu bir anlayış mevcut.

               Azizler filminin başlangıcı ile sonu bir obje üzerinden aynı noktaya bağlanırken o arada gerçekleşen olayların akışı yaklaşık iki saat boyunca izleyiciyi şaşkına çeviriyor. Bu sebeple filmi izlerken alt metinden kopmayıp Berkun Oya filmi izlediğinizi unutmamanızda fayda var. Senaristin en son on yıl önce çektikleri Vavien filmi gibi filmleri sevenlerin vakit kaybetmeden izlemeleri tavsiye ediliyor.