Avrupa'nın 6 Ülkesindeki İnanılması Güç 6 Kural

Avrupa'nın 6 Ülkesindeki İnanılması Güç 6 Kural

Avrupa’da tatiliniz son derece keyifli ve eğlenceli geçebilir. Uygulanan bazı ilginç kurallara dikkat ederseniz. Önemli miktarda para cezası almamak ya da diğer yaptırımlarla karşılaşmamak için bu kurallara dikkat etmelisiniz! İşte size altı Avrupa ülkesinden altı ilginç kural…

- Fransa’da okul kantininde ketçap yemek

Fransa’da bulunan okulların kantininde ketçap bulundurmak yasaklanmış durumda. Bu yasağın nedeni ise sağlık gerekçelerinden çok ketçabın Fransız yemek kültürüne uygun olmaması olarak gösteriliyor.

- Venedik’te kuşları beslemek

İtalya’nın tarihi şehri Venedik’te gezerken özellikle ünlü San Marco Meydanı’nda kuşlara ekmek gibi şeyler sakın atmayın. Çünkü çevrede bulunan tarihi eserleri korumak için buna izin verilmiyor.

- Atina’da topuklu ayakkabıyla gezmek

 

Yunanistan’ın başkentinde Akropolis gibi tarihi yerleri gezerken topuklu ayakkabı giymemeye dikkat etmelisiniz. Tarihi dokuyu koruma amacıyla uyarı alabilirsiniz.

- Ukrayna’da kamu binalarının fotoğrafını çekmek

 

Özellikle Ukrayna’da veya Macaristan, Romanya ve Rusya gibi ülkelerde kamu binalarının ve askeri alanların fotoğrafını çekmekten kaçının. Sadece turistik amaçlarla bile olsa bu yerleri fotoğraflamak ciddi anlamda sorun olabiliyor.

- İtalya’da bazı yerlerde yemek ve içmek

İtalya’nın başkenti Roma’da veya Venedik, Milano, Floransa gibi diğer turistik şehirlerinde gezerken özellikle tarihi eserlerin çevresinde bir şeyler yerken dikkatli olun. İtalya’da özellikle kültürel miras olarak kabul edilen yerlerin ve yapıların yakınlarında yemek ve içmek yasaklanmış olabilir.

- İspanya’da mayoyla dolaşmak

Sıcak havası ve sahilleriyle deniz tatili yapmak isteyenlerin de gözdesi olan İspanya’nın Barselona şehrinde ve Palma de Mallorca’da mayoyla gezmek yasak. Bu yasağa uymayanlara 100-500 euro ceza kesilebiliyor. Rotanızı yakın zamanda Barselona’ya çevirmeyi düşünüyorsanız, bu kurala dikkat etmelisiniz.

 

 

'Kaynak: www.bundlehaber.com'