Asırlık Anadolu motifleri pullarda yaşatılacak

Asırlık Anadolu motifleri pullarda yaşatılacak

Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hediyelik eşyadan aynaya, takılardan fincanlara kadar birçok ürün üzerine işlenen asırlık kilim motifleri, PTT tarafından pullara da basıldı.

Duyguları, kültürel birikimi ve yaşamı sembolize eden "sinekli, seleser, koç boynuzu, aslan başı ve kurtağzı" motifleri, enstitü tarafından yapılan "Harman" koleksiyonu adlı çalışmayla pullara da basılarak ölümsüzleştirildi.

Adana Olgunlaşma Entitüsü Müdürü Seher Coşkun, nutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Adana ve Osmaniye yöresinde kilimler üzerinde yer alan motiflerle ilgili çalışma yaptıklarını aktaran Coşkun, bu desenleri takıdan, süs eşyasına, aynadan fincana kadar yaklaşık 300 ürün üzerine işlediklerini dile getirdi.

"Harman" koleksiyonunda çalıştıkları kilim desenlerinin pullarda da yer alması için bunları PTT Genel Müdürlüğüne gönderdiklerini vurgulayan Coşkun, yapılan değerlendirme sonucu Anadolu motiflerinin basılmaya değer bulunduğunu belirtti.