Adından en çok bahsettiren doğa ve çevre konulu belgesel önerileri

Adından en çok bahsettiren doğa ve çevre konulu belgesel önerileri

Çevre farkındalığını artırmak ve daha çok belgesel izlemek istiyorsanız, sizin için en çok sevilen doğa belgesellerinin bir kısmını derledik.

 


The Rise of Sustainability (Sürdürülebilirlik Yükselişte)

Sürdürülebilirlik kavramı, 21. yüzyıl gerçekliğinin tanımlayıcı özelliklerinden biri haline geldiğinden dolayı son 20-30 yıl içinde olağanüstü bir şekilde popülerlik kazandı. Bugün sürdürülebilirlik terimi, dünyaya ve bizim dünyadaki yerimize yaklaşımımızdaki değişikliği de kapsıyor. Bu yeni sürdürülebilirlik modeli, ekonomimizi her yönden etkileyeceği için 21. yüzyılda sistemleri nasıl yönettiğimiz ve tasarladığımız üzerinde temel ve yaygın bir etkiye sahip olacaktır. Bu belgesel, sürdürülebilir ekonominin yeni bir biçimi ortaya çıktıkça ekonomilerimizin yapısındaki devamlı dönüşümü inceliyor.





Blue Planet II 

BBC’nin efsane belgesellerinden ve son zamanların kendinden en çok bahsettiren belgeseli olan  Blue Planet’in ikinci sezonu. Planet Earth II’nin yayınlanmasından bir yıl sonra, Sir David Attenborough 2004’teki Blue Planet’in devamıyla izleyicileri bir kez daha sualtı dünyasının büyülü canlılarıyla tanışmaya davet ediyor. Çekimleri 6.000 saat süren serinin müziklerinde Hans Zimmer imzası var.




Jane

Maymunlar üzerinde yaptığı çalışmalarla efsaneye dönüşen Jane Goodall’ın hikayesini merak edenler için…




Wasted! The Story of Food Waste

Dünyanın en ünlü şeflerinden gıda atıklarının sebep olduğu çevresel zararı ve bu atıkların çöpe atılmak yerine nasıl değerlendirilebileceğini dinleyebilirsiniz.