4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Devam Ediyor

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Devam Ediyor

Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin ikinci etabı için ilk duyurular yapıldı. Kadın Yönetmenler Festivali, geçtiğimiz yıllarda İzmir'de sinemalarda izleyici karşısına geçiyordu. Pandemi sebebi ile online olarak düzenlenen festival 22 Nisan tarihinde kaldığı yerden devam edecek. Gösterimlerin sınırsız ve ücretsiz olarak yapıldığı 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin ikinci kısmı için sinemaseverlerle yeniden bir araya gelinecek. Festivalin ilk etabı 1 ile 7 Mart tarihleri arasında düzenlenmişti. İkinci etap için verilen tarih ise 22 Nisan oldu. Festival, bu yıl #sığamıyoruz sloganını ardına alıyor. Kadın Yönetmenler Festivali kapsamında uzun metraj, kısa metraj, belgesel ve deneysel kategorilerinde filmler izleyici karşısına geçiyor.


Festivalin üçüncü etabı ise 25 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında İzmir - Seferihisar’da özel gösterimler aracılığıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Ulusal yarışma jüri üyeleri arasında Dr. Öğr.Üyesi Dilaver Bayındır, yönetmen Jale İncekol, yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aysim Türkmen ve sinema yazarı Banu Bozdemir bulunuyor. Üç kategoride seçilen Balkan finalistleri ise Kısa Film Koordinatörü Doç. Dr.Ragıp Taranç, Uluslararası Koordinatörleri, Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Merve Uygun ve  Dr. Ebru Beyazıt ile Balkan Temsilcisi Nena Popović tarafından değerlendirildi.