4. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali

4. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali
Çocuklar düşler, dedik, başlarken. Onları Ankara’da, 2017, 2018 ve 2019 Kasım’ında düşlerini çoğaltacakları ve güzelleştirecekleri bir diyara davet ettik. 
 
2019 Kasım’ında ilk kez Ankara dışında Batman’ı da diyar eyledik. Hatırı sayılır bir çocuk grubunu filmler, sergiler, birbirinden farklı ve renkli atölyelerle buluşturduk. 
Çocuklar, fikirlerinin değer bulduğu, her çocuğun, bir diğerine göre aynı haklara sahip olduğu bir ortamda, tasarımın, yazmanın, üretmenin, yapmanın, paylaşmanın tadına ortaklaşa vardılar. 
 
Savaşın, şiddetin egemen olduğu bir dönemin çocukları olarak, savaşsız, doğası korunmuş ve herkes için yaşanabilir bir dünyanın önemine kafa yordular.
 
Farklı ülkelerden gelen yönetmenlerle, atölye hocaları ve sanatçılarla buluştular, onlarla birlikte ürettiler, deneyim dağarcıklarına güzel şeyler kattılar.
 
Oyunlar oynadılar, oyuncaklar yaptılar, birbirlerine dokundular. Senaryolar yazıp, film çektiler, kurgulayıp filmlerini izlediler, izlettiler. Resimler yaptılar. Ritim tutup müzik yaptılar, dans ettiler. İzledikleri filmleri tartıştılar. Kendilerinin oynadığı bir çocuk oyunuyla tiyatro yaptılar. Kendi düşlerini anlattılar, çizdiler, yazdılar ve hayata geçirdiler.
 
Çocuklar, düşlemeye, güzelin peşinden koşturmaya, üretmeye ve çoğaltmaya devam etsin istiyoruz. Bu yüzden de festivale katılım ve farklı diyarlara ulaşması, güçlenmesi tek arzumuz. 
 
Pandemi nedeniyle 2021 Nisan ayında online olarak gerçekleştireceğimiz Festivali, bu sene de siz değerli izleyici ve sanatseverler ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Etkinliklerimizin gün ve saat bilgilerini sosyal medya hesaplarındandan takip edebilirsiniz.
4.Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali’nde birlikte olmak dileğiyle...

Atölyelere Kayıt: 0 555 707 13 12
instagram/cocukdiyariff
www.cocuksinemasi.com